stoptrata.org | No, la prostitució sexual no és una professió
recolzament proposició psc ordencança contra prostitució
prostitució, psc, ordenança, ajuntament de barcelona
872
post-template-default,single,single-post,postid-872,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

No, la prostitució sexual no és una professió

No, la prostitució sexual no és una professió

Aquests dies, a Barcelona, es torna a parlar, i molt, d’explotació sexual, de trata de dones, de prostitució. I celebrem que el debat torni a l’esfera pública, d’on no hauria de sortir fins que es resolgui la injusta situació que viuen aquestes dones. Perquè manifestem, alt i clar, que no, que la prostitució sexual no és una professió que cal regular, com defensa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Com dèiem en el nostre manifest fundacional, “la prostitució és avui en dia el tercer negoci més lucratiu del món, i constitueix una via d’accés a tota mena de negocis il·legals, des de tràfic de persones, drogues i armes, a la comercialització indecent de cossos humans, vulnerant tota mena de drets humans.”

I es torna a parlar del tema perquè des de la nova política han manifestat que cal regular les condicions de les “treballadores sexuals”, en declaracions de la regidora de Feminismes, Laura Pérez. Des de la Plataforma Stop Trata no podem estar més en desacord amb aquesa afirmació i amb aquesta voluntat. I és per això que volem manifestar el nostre suport a la proposta que ha fet el líder del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, de reclamar una ordenança que prohibeixi la prostitució i l’explotació sexual a la ciutat.

Barcelona és una ciutat oberta i integradora, pionera en la defensa dels drets i les llibertats de tots els col·lectius. Barcelona ha de ser pionera en la lluita contra l’explotació sexual i la prostitució. Barcelona ha de proclamar sense dilacions la tolerància zero cap a la compravenda de sexe a la ciutat.

Per tots aquests motius, donem ple suport a la resolució que presenta el PSC de Barcelona en la qual es posa l’accent en la lluita contra proxenetes i clients amb sancions i mesures de prevenció; però també en l’assistència integral a persones en situació de prostitució; en la formació i conscienciació d’homes sobre els efectes de la compra de prostitució; o en la prohibició de la publicitat que tracti el cos de les dones com a objecte purament sexual a l’espai públic de la ciutat.

Donem ple suport a aquesta resolució i animem a totes les entitats i partits polítics a sumar-s’hi.

Si vols adherir-te, envia’ns un mail a stoptrata.org@gmail.com

No Comments

Post A Comment