stoptrata.org | Els homes que no ens estimen
A partir de les definicions de violència envers les dones, l'OMS va compilar un informe incloent estudis de 81 països. La taxa de dones que han experimentat violència física i/o sexual dins la parella és d’uns 1000 milions (el 30% del total) i uns 260 milions de dones (el 7%) han estat assaltades sexualment per desconeguts arreu del món.
violència de gènere, opinió, metoo
810
post-template-default,single,single-post,postid-810,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Els homes que no ens estimen

Els homes que no ens estimen

A partir de les definicions de violència envers les dones, l’OMS va compilar un informe incloent estudis de 81 països. La taxa de dones que han experimentat violència física i/o sexual dins la parella és d’uns 1000 milions (el 30% del total) i uns 260 milions de dones (el 7%) han estat assaltades sexualment per desconeguts arreu del món.

Les dones i les noies comprenen el 80 per cent de les persones víctimes de tràfic, i la gran majoria són víctimes d’explotació sexual. L’Organització Internacional del Treball (OIT) estima que 2,5 milions de persones a tot el món en són víctimes. El tràfic de persones, en forma d’importació d’esclaves sexuals i l’ús de nens i nenes com a treballadors sexuals, està en augment als EUA i ha arribat a proporcions èpiques a nivell internacional.

A Catalunya, els Mossos d’Esquadra han instruït fins a l’octubre de 2017 quasi 11.000 denúncies de violència de gènere, un 3,5% més que en el mateix període de 2016, mentre que les de víctimes menors d’edat han augmentat un 11,1%.

Conclusió: anem cap enrere. Empitjorem. Retrocedim. Estem davant una urgència social.

Les dades mostren que la violència contra la dona és un problema mundial i és crucial implementar mesures efectives de prevenció i intervenció fonamentades en les dades i teories de què disposem. Les teories a nivell macro consideren que les causes de violència contra dones es troben en l’estructura i els valors socials. L’acceptació de la violència ha estat vinculada a l’estructura patriarcal de les societats que creen un context favorable per a la violència. Les societats patriarcals es caracteritzen per una clara definició diferencial de la rellevància entre homes i dones en la majoria de les àrees públiques i privades de la vida. La prova és que a major poder públic dels homes, majors índexs de victimització, segons un estudi a 16 països. Per tant, el primer pas és garantir que les dones tinguin facilitat per a accedir als espais de la vida pública en els mateixos percentatges i en les mateixes condicions que els homes. És urgent perquè les dades afirmen que la rellevància social de les dones és un dels millors preventius contra les violències.

Però l’acció governamental no serà mai suficient sense la corresponsabilitat i la implicació del conjunt de la ciutadania. Porque no és un tema privat; es tracta d’un problema que afecta, ataca i agredeix no només a la dona víctima i als seus fills i filles, sinó a la societat en el seu conjunt. Ningú no pot, per tant, mantenir-se al marge de la lluita contra la violència sobre la dona, perquè és un acte detestable que desqualifica a qui el fa i també a qui el tolera.

Un bon exemple n’és la campanya #MeToo per denunciar assetjament i abús que es va iniciar a Twitter a mitjans d’octubre, amb dones en diferents parts del globus revelant les seves experiències. Altres campanyes exemplaritzants com la de #rosaarmy denuncien abusos. Entre totes i tots podem canviar les coses. Fent política a través de les xarxes, promovent canvis legislatius desde les institucions, sent homes i dones activament feministes,  igualitaris, justos i sensibles a allò que passa.

Desde #stoptrata volem denunciar aquesta deriva imparable cap a més i pitjor abús. És a les nostres mans aturar el masclisme que provoca dolor i patiment a tantes i tantes dones arreu del món. Diguem prou!

No Comments

Post A Comment