stoptrata.org | NOV Acte en commemoració del Dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere
acte, violència de gènere, prostitució
805
post-template-default,single,single-post,postid-805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

NOV Acte en commemoració del Dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere

NOV Acte en commemoració del Dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere

S’apropa la commemoració del Dia Internacional per l’eradicació de la violència de gènere.

Una vegada més ens costa ser conscients que a data d’avui, segons dades oficials, a Espanya són 44 les víctimes mortals a mans de les seves parelles i que 23 infants han quedat orfes de mares i també alguns de pares i d’altres amb els pares sotmesos a detenció i mesures d’execució penal.

Tampoc és fàcil entendre el perquè al mon una de cada tres dones, segons la ONU, pateix violència durant la seva vida sovint de persones del seu entorn. Aquesta violència contra les nenes i les dones constitueix una violació greu dels Drets Humans. I la violència no sempre es tan greu com per llevar la vida de la dona. Comença amb la desigualtat de rols entre homes i dones, desigualtat de drets i de oportunitats. També es generen sovint situacions derivades de normes socials que es normalitzen i esdevenen situacions greus de falta de respecte a les dones.

El mes de setembre passat vàrem donar un pas endavant quan el Congrés dels Diputats va aprovar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, instat pels socialistes. Es tracta d’un conjunt de més de 200 mesures de diversos àmbits, institucionals, educatiu, laboral, judicial, d’assistència i visibilització. Cal ara reclamar la suficient dotació per dur a la pràctica aquestes polítiques. També, que es torni a empoderar l’administració més propera al ciutadà, la local i reclamem un gran pacte a nivell de Catalunya.

Enguany, l’acte que celebrarà el PSC de Barcelona el proper dia 24 es centrarà en la violència i la prostitució. Ho han escollit així perquè al llarg d’aquest any s’han celebrat a Barcelona diverses iniciatives per institucions i organismes, com diferents universitats i Grups de Recerca, algunes de les quals han comptat amb el suport de l’ajuntament de Barcelona on s’ha debatut sobre la prostitució  des de una perspectiva no abolicionista com tenim els i les socialistes. I a més, està sobre la taula la modificació de l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana que molt ens temem significarà un retrocés en els objectius aconseguits. Volem fer palesa la violència que hi ha a la prostitució. La pròpia Comissió Europea diu que tot i que existeix una diferència entre prostitució “forçada” i prostitució “voluntària”, es obvi que la prostitució és una forma de violència contra la dona.

No Comments

Post A Comment