stoptrata.org | L’explotació més antiga del món
article sobre la prostitució
prostitució, sexe, negoci, bcntratano, diainternacional
740
post-template-default,single,single-post,postid-740,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’explotació més antiga del món

L’explotació més antiga del món

Adhereix-te al nostre manifest aquí #BCNtrataNo

El 30 de juliol és el dia internacional contra la tracta i el tràfic de persones, un gran negoci que mou milers de milions al món, tant com la droga, tant com el tràfic d’armes, només que en aquest cas es trafica amb persones, dones i criatures, als efectes de la seva explotació sexual. La lluita contra aquesta explotació és dura perquè cal lluitar contra les ben implantades xarxes de la “industria del sexe”, els proxenetes travestits ara en empresaris del sexe i els seus apologetes del fantàstic i alliberador que és per a les dones (amb les criatures no s’atreveixen a dir-ho) la prostitució. Però és dura també perquè  cal lluitar contra el mantra cultural de que es tracta de la més antiga “professió” del món prescindint per complert del fet que, des de l’origen, la prostitució és una explotació possible només per la situació de desigualtat i opressió exercida sobre les dones.

La prostitució va de sexe, però en realitat la prostitució va de poder i és una de les formes (en aquest cas del tot normalitzada) de violència sobre les dones, com ho és de violència sobre els menors que en son víctimes. Un de cada 4 homes és client habitual de la prostitució i el seu nombre – en temps de plena llibertat sexual –  s’ha incrementat entre els joves. La desigualtat, l’opressió sobre les dones continua sent arreu una realitat feixuga i fins i tot cruel;  no es pot parlar de regular aquesta explotació, cal abolir-la, eradicar-la i, per a això, caldrà treballar en molts fronts, el cultural i educatiu sens dubte, implicar als homes també en aquesta lluita i de manera seriosa; caldrà també treballar fort per la igualtat de les dones i també en la cooperació internacional i policial contra les xarxes i els proxenetes; caldrà com a primer graó,  indispensable, la lluita contra els “usuaris”, la sanció al que fa possible la tracta i es converteix així en cooperador necessari perquè és clar que “sense clients no hi ha tracta ni prostitució”.

Lídia Santos i Arnau

No Comments

Post A Comment