stoptrata.org | 25N – NI UNA MÉS ¡
579
post-template-default,single,single-post,postid-579,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

25N – NI UNA MÉS ¡

25N – NI UNA MÉS ¡

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Algú podria pensar que aquest és un titular obsolet, que la violència envers les dones són avui dia, al segle XXI, unes paraules inconcebibles, buides de sentit. Perquè el grau de desenvolupament tecnològic i cultural al qual s’ha arribat, especialment, a la nostra civilització occidental no casa amb la violència i menys la violència envers les dones. La violència no respecta, la violència provoca dolor i danys físics i psíquics, pot destruir per fora i per dins un ser humà. Però quan aquesta violència l’exerceix un home sobre una dona que és la seva parella o membre de la seva família és quelcom més que un assumpte particular i esdevé un fet que tota la societat ha de rebutjar.

Malauradament, aquest titular no és obsolet. Cada dia ens arriben males notícies de casos on la mort d’una dona per acció de la seva parella mostra el fet més dur d’aquesta violència.

I sota aquestes morts, 4 a Catalunya des d’inicis del 2016, hi ha centenars i milers de situacions on el masclisme s’imposa en silenci generant una semi inconsciència que permet arribar a l’homicidi. És en aquestes situacions que es repeteixen cada dia en el nostre entorn familiar, de veïnatge,  laboral, a les escoles i instituts, als carrers de les nostres ciutats, amb la colla d’amics, on hem de prendre el compromís ferm d’explicar perquè suposa violència i denunciar-ho.

Des de StopTrata volem fer palès que entenem que la prostitució és una forma de violència de gènere extrema, representa el domini de l’home sobre una dona obligada a fer actes que en un altre context es definirien com assetjament  o abús sexual, converteix el cos de la dona en una mercaderia.  I diem que respectem els drets de les dones perquè són drets humans, que deriven de la naturalesa humana per ser subjectes, no objectes d’altres sers humans.

No Comments

Post A Comment