stoptrata.org | QUEIXA D’UN COL·LECTIU DE DONES PROSTITUIDES
510
post-template-default,single,single-post,postid-510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

QUEIXA D’UN COL·LECTIU DE DONES PROSTITUIDES

QUEIXA D’UN COL·LECTIU DE DONES PROSTITUIDES

Recentment, un col·lectiu de prostitutes, la Asamblea de Activistas Pro-Derechos sobre el Trabajo Sexual de Cataluña que exerceixen al barri del Raval a Barcelona, van exigir els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona la signatura d’una declaració institucional contra la violència masclista que asseguren sofrir de manera continuada (veure notícia publicada a diversos mitjans).

 

Aquest col·lectiu es mostra contrari a l’Ordenança de Civisme del propi consistori (2006) que asseguren les margina i les estigmatitza.

 

Des de STOPTRATA.org entenem que la prostitució comporta violència, en primer lloc pel domini d l’home sobre la dona i també com a model d’un tipus de relacions incompatibles amb el respecte pel gènere.

 

A diferència d’aquestes dones que exerceixen de manera lliure i voluntària la prostitució, i que constitueixen una franca minoria de totes les que s’hi veuen abocades, nosaltres no considerem la prostitució com un “treball sexual”, sinó com un fenomen d’explotació que incrementa el risc de violència que aquestes dones pateixen.

 

La consideració de la prostitució com un treball o una relació contractual laboral entre dues parts equival a legitimar l’explotació sexual i la tracta de la immensa majoria de persones prostituïdes.

No Comments

Post A Comment